2014. márc. 20.

Endomárcius első díja

Az idén először csatlakozott magyar egészségügyi intézmény az http://www.millionwomenmarch2014.org/ kezdeményezéséhez. A cél az volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet a kevéssé ismert betegségre. Létrejött az www.endomarcius.hu oldal, amelynek egyik felhívása az endometriózisban szenvedő nők történeteinek összegyűjtése, megosztása volt. A regisztrációért, az üzenetekért és a történetekért cserébe be lehetett kerülni egy nyereményjátékba. Az első díj egy hétvégi kikapcsolódás volt a debreceni ötcsillagos Divinus Hotelben
A díjat Erdős Ági nyerte. A fotók a voucher átvételét örökítették meg - a szerencsés nyertes története pedig alább olvasható.

Az endomarcius.hu nyereményjátékának első díját nyerte az Erdős család

Az endomarcius.hu oldal nyereményjátékának első díja egy hétvége volt a Divinus Hotelben

Egy elbűvölő "endobébi"

Ági története

Sziasztok!

Örömmel csatlakozom az olyan sorstársaim mellé, akik túl vannak az endometriózis okozta szenvedéseken. Szívesen bátorítanék mindenkit a mi történetünkkel:

2006 óta szerettünk volna a férjemmel kisbabát. 1 évig türelmesen próbálkoztunk, aztán nehezen, de rávettem a férjem, hogy vizsgáltassa meg magát, mert nem jött a gyermekáldás. Én eddigre számtalan nőgyógyászt megjártam, mert a menstruációim minden hónapban iszonyatos fájdalmakkal, hasmenéssel néha hányással kezdődtek, olyannyira, hogy ha ezek a napok hétköznapra estek, a férjemnek minden alkalommal haza kellett vinni a munkahelyemről, mert annyira rosszul voltam. 
Mivel nem gondoltam ezt normálisnak, ezért kerestem fel különböző másoknál bevált nőgyógyászt, akik mind azt mondták, nincs semmi gond, csak hátrahajlik a méhem, majd ha szülök egy babát javul a helyzet, addig szedjek ilyenkor görcsoldót. Belenyugodtam, hiszen mindegyik ezt mondta.
A férjemnél kiderült, hogy van egy kisebb probléma, úgy gondoltuk, hogy jó eséllyel csak lombik eljárással számíthatunk babára.
Felkerestünk egy közismert meddőségi klinikát.
Engem kivizsgáltak és mindent rendben találtak... Így, három hónap múlva már az első lombik programot kezdtük. Végigcsináltuk, bár nagyon nehéz volt, mert nem bírtam a gyógyszereket és sajnos nem jutottunk el az embrió beültetésig, mert túlstimulálódtam, kórházba kerültem. 
Ezt követte még 5 lombik kezelés, aztán egy donor inszemináció. És mindeközben végig ugyanarra a közismert meddőségi klinikára, ugyanahhoz az orvoshoz jártunk, mert azt gondoltuk, hogy nagy szakmai tudással rendelkezik, nincs miért váltanunk. Amikor említettem neki a borzasztó rosszulléteimet,felírt egy gyógyszert...
Így teltek az évek és a férjemmel egyre elkeseredettebben viseltük, hogy mindenkinek lehet gyereke, csak nekünk nem. Sajnos a házasságunkat is megviselte. Hiába utaztunk szép helyekre pihenni, a fotókról nem boldog arcok mosolyogtak vissza.
Aztán egyszer valaki említette nekem a Dr.Fülöp Istvánt. Kb. százan javasolták már a saját orvosukat, de már nem érdekelt. Csak a kíváncsiság kedvéért mentünk el hozzá a férjemmel, hogy Ő is ugyanazt mondja, mint évekig a másik helyen?
Az első vizsgálatkor kiderült, hogy endometriózisom van, és 2011 decemberében meg is operált. Azt javasolta, hogy a műtét utáni felépülést követően mielőbb vágjunk bele a következő lombik eljárásba, és mi megfogadtuk, hogy most utoljára megpróbáljuk. És csoda történt, sikerült!!! 
2012. novemberében megszületett a mi drága, várva várt kisfiunk. Elmondhatatlan az a boldogság ami a kisfiúnk létezése óta körülvesz bennünket. És talán ez a boldogság hozta meg nekünk a következő kis csodát az életünkbe, a kistestvérkét, akit őszre várunk. Teljesen spontán.
Örökké hálásak leszünk dr. Fülöp Istvánnak, a meddőségi team-nek és dr. Nyéky Boldizsárnak, mert nélkülük nem lenne most családunk és nem szabadultam volna meg a havi szenvedéseimtől, ami a kisfiúnk születése óta nincsen! Köszönjük!
Mindenkinek az javaslom, ne adja fel!
Üdv: Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése