2014. márc. 11.

Daniella története

Március 21. a Down szindróma Világnapja

A kívülálló néha értetlenkedik, csodálkozik, rosszabb esetben elfordul. De ha egyszer veszi a bátorságot és elolvas egy valódi történetet és végignéz egy szívet melengető kétperces videót, akkor kevesebb lesz benne a félsz. 
Minden idegenkedés mélyén ugyanis a félelem van, saját képtelenségünk feletti félelem. Hogy nem vagyunk képesek megfelelően viselkedni. Nem vagyunk képesek megoldani a problémájukat. Nem vagyunk képesek megteremteni a boldog környezetet...
De ezt elolvassuk /megnézzük, és rájövünk, hogy ez nem a mi feladatunk. Pontosabban, hogy nem ez a feladat. Ők ugyanis boldogok. És nincsen problémájuk. 
Egyet tehetünk értük - szeretjük őket!
És megköszönjük, hogy van anya és apa, aki rémületét képes legyőzni és szeretni teljes elfogadással. Ma tőlük tanulunk!
Boldogságot nektek, Drága Daniella és Luca baba!
 


Daniella első gyermekét nálunk, a Róbert Károly Magánklinikán szülte. Nem sokkal ezután boldogan konstatálta a család, hogy kistesó érkezik. A terhesség elején minden ideálisnak tűnt, rendben fejlődött a pici, rendellenességet nem fedeztek fel.
Az elkövetkező genetikai ultrahangos vizsgálaton azonban az szonográfus genetikai tanácsadást javasolt, mely során Daniella sokkoló híreket kapott. Az értékek arra utaltak, hogy a baba nem egészséges. A pontosabb eredményekért másnap időpontot foglalt egy géndiagnosztikai centrumban, ahol újabb ultrahangos és kombinált vizsgálatokat végeztek a babán.   Az orvos közölte Daniellával a véleményét, a baba valószínűleg Down-szindrómás. A chorionboholy mintavétel és kromoszóma vizsgálat során mindez beigazolódott.
Daniella és férje előtt egy elképesztően nehéz kérdés állt, hogyan döntsenek?
Fájdalmas , nehéz gondolatok ezek.
Az ő egyedi történetüket olvashatják. 

" Kedves Róbert Klinika!

Ezúton szeretnék a férjem és a magam nevében is köszönetet mondani Nega Doktornőnek amiért megszülethetett második kislányunk Luca a Klinikán. Továbbá külön köszönet az egész január 8-án hajnalban megjelent "csapatnak" minden orvosnak, aneszteziológusnak, ápolónőnek, műtősnek, akik hihetetlen felkészültek, kedvesek voltak....egy nagyszerű Embert ismerhettem meg Dr. Bardóczy Zsolt ügyeletes orvos személyében, akinek köszönöm, hogy utána is érdeklődött utánunk, csak úgy, mint Réti Zsuzsanna szülésznő is, akinél az első kislányunk is született. Akkor Lucáról is pár szóban, jól van, a műtétje nagyszerűen sikerült, azóta már a csecsemőosztályon lábadozik, minden eredménye eddig jó, reméljük mielőbb haza jöhet a családjához.....és még találkozunk."

Daniella története

Fájdalmas dilemma: 

"Megcsörren a telefon, látom az Istenhegyi Klinika. Jaaajjjj, esküszöm érzem, hogy baj van. Túl hamar jelentkeznek.Egy kedves fiatal ember van a telefon másik végén, bemutatkozik, de nem fogom fel, hallom a hangján, hogy rossz hírt fog közölni. Így is van: Sajnálom, az eddigi vizsgálatok alapján a chorionmintavétel során beigazolódott, hogy Down-kóros a baba. Kérdezem, hogy kislány vagy kisfiú? Kislány. Megköszönöm, leteszem a telefont. Azóta ismét sokkos állapotban vagyok. Próbáljuk tiszta fejjel átgondolni ezt az egészet, mi legyen. Elvetessük? Megtartjuk? Megszüljem és örökbeadjuk? Mindegyik lehetőség annyira fáj. Mindegyik fáj valamiért."


Luca megszületett:

"Ez a magzatvíz volt. Telefon a doktornőmnek, aki azt mondta, tíz percen belül ott van a kórházban, szépen szedjük össze magunkat, amire beérünk, ott lesz a team, sürgősségi császár. Gyorsan felhívtuk édesanyámat, jöjjön át vigyázni az első kislányunkra. Éjjel fél tizenkettőkor ott is volt, értünk meg a taxi, irány a kórház.
Mire odaértünk, tényleg várt már mindenki, gyors infúzió, spinál. Fél egy… és már indult is a műtét. Éjjel 01.39-kor megszületett Luca 3400 grammal, 52 centivel, 8/9-es Apgarral. A császár szörnyű volt. A magzatvíz mennyisége kb. 8 liter volt (mint később kiderült, ez lehetett több is, mert ami elfolyt itthon, meg amit ott felmostak, és tele volt egy 5 literes vödör meg egy másik félig.) A majdnem kétórás császár után végre én is láthattam Lucát."
Ide kattintva elolvashatja az egész történetet


Daniella abból a célból osztotta meg velünk történetét, hogy ez a betegség ne legyen tabu téma. Hogy eloszlassák a félelmet. Köszönjük ezt nektek, Baán Család!


Luca születése után a műtétből kigyógyulva


Luca két hónaposan

Édesen alvó Luca baba   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése