2013. máj. 30.

Igen, kérem, nálunk szupermenek dolgoznak!

Kedves Zsuzsa!

Eredetileg azért ültünk le beszélgetni, hogy adj nekünk visszajelzést tapasztalataid alapján - ügyfélszemmel. 

Ügyfélszemmel, mert ügyfelünk voltál, nálunk operáltak.

Amikor találkoztunk, és elmesélted a részleteit majd' egy éves bolyongásodnak az egészségügy útvesztőiben, kissé megrendített a történet. Nem tudom nem közzétenni...
Amikor kiderült, hogy miómád van, és nem is kicsi, először homeopatához fordultál. Ő fél éven keresztül meggyőzni igyekezett arról, hogy a probléma homeopátiás szerektől elmúlik. Már bánod, hogy ennyi időn keresztül hittél benne, mert közben a gond inkább csak fokozódott, te pedig egyre rosszabbul voltál.
Ahogy ezt részletezted, magamban arra gondoltam, mennyi önjelölt gyógyító lehet, aki híján van az etikai minimumnak, hogy kiegészítő gyógymódként alkalmazzon ilyenfajta kezeléseket.

Elmesélted, hogy amikor az egyes villamoson ülve elöntött a vér, akkor végre rávetted magad arra, hogy nőgyógyászhoz fordulj. Nem is rossz nőgyógyászhoz mentél, egy elég jó helyre.
Az orvos azzal kezdte, hogy mennyit paraszolvenciát kér az egészségügyi küretért, majd a műtétért. Te halványan próbálkoztál valamiféle "számlával?" - kérdéssel, amiről hamar kiderült, hogy naivitás. Közben bejelentkeztél hozzánk, de azonnal nem tudtunk időpontot adni, ezért még a küretet az előző helyen elvégeztetted. 

Amikor annál a résznél tartottál, hogy a kisműtét után mutattad a tócsa vért magad alatt az ápolónőnek, és ő "megnyugtatott", hogy ne aggódj, mert amikor hazamégy, majd kicseréli a lepedőt, elképzeltem, hogy milyen megalázó lehetett a helyzet. Amikor pedig arról hallgattalak, hogy az orvos szerint a petefészkeket természetesen meg kell tartani, de a méhet lehet, hogy ki kell "dobni", megértettem, hogy mennyire fájdalmasak lehettek ezek a szavak.

Megértem, hogy csapot-papot otthagytál.

És boldogan hallgattam, hogy a kontraszt, amit nálunk tapasztaltál, az kárpótolt mindenért.
Jó volt hallani, hogy Fülöp doktor megnyugtatott és mindent megmagyarázott. Meggyőzött Téged arról, hogy az a célja, hogy megőrizze minden szervedet. Megértette veled a műtét minden részletét. Tekse doktort "Superman"-nek tituláltad kék ruhában ide-oda suhanása miatt és nagyon meggyőző volt számodra az alaposság és gondosság, amivel kivizsgált  Műtét után érzékelted az ápolónő empátiáját, aki nem csak téged ápolt gondosan, hanem a szobatársadba is lelket öntött, aki nagyobb betegséggel küzdött...
Jó volt látni az elégedettséged, hogy milyen kemény aerobik edzéseket csinálsz már egy hónapja, hogy az utolsó menzeszed szinte észrevehetetlen volt, és hogy visszakaptad a jó kis életedet.

Nem volt könnyű kiszedni belőled, hogy volt néhány apróság, ami azért szemet szúrt. Amiben nem vagyunk a legjobbak. De nem akartad mondani, mert a lényeghez - hogy meggyógyultál - képest ezek elenyészőek.

Mi azért tudjuk, mi a dolgunk a hibákkal. De veled örülünk. Hogy meggyógyultál. Mert ez esély arra, hogy valóra válhat az álmod. Megszülethet a második kisbabád! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése