2013. ápr. 18.

Egy újabb győzelem!


Babaprojektünk története 2010-ben kezdődött. Az esküvőnk után elhatároztuk, hogy kisbabát szeretnénk. 

4-5 hónap sikertelen próbálkozás után elmentem egy nőgyógyászhoz, aki megállapította, hogy endometriózisom van. Nagyon megijedtem, semmit nem tudtam erről a problámáról. Sokat olvasgattam, keresgéltem, hogy mit lehet tenni, hogyan lehetne megszabadulni az endomtriózistól műtét nélkül. Elkezdtem egy speciális tornát és életmódot váltottam, újféle tápálkozással. Ezektől sokkal jobban éreztem magam, de az endometriózis nem múlt el. 
Szinte véletlenül kerültem Tekse István doktorúrhoz, aki megállapította, hogy most már nem lehet tovább halogatni a műtétet, mert rosszabb lett a helyzet. Így kerültem a Róbert Károly Klinikára. 2012 januárjában került sor a műtétre. Minden rendben ment, nagyon kedves és segítőkész volt mindenki a kórházban. Pár nap múlva már otthon lábadozhattam, de ahogy ígérték is, tényleg nagyon gyorsan jobban lettem, felépültem, meggyógyultam. Ezután már tényleg próbáltam sokkal jobban odafigyelni, hogy mit eszem és mennyit mozgok. Tekse doktor úr sok jó tanáccsal ellátott. 

A műtét után 3 hónappal már a kezünkben fogtuk a pozitív terhességi tesztünket. Elképesztően nagy boldogság volt ez számunkra. 2013 januárjában született meg a kislányunk a Róbert Károly Klinikán. Tekse doktor úr a terhesség 9 hónapjában és a szüléskor is mellettünk állt, nagyon megnyugtató, biztató személyiségével. A 9 hónap folyamán bármikor, akár telefonon is fordulhattam hozzá kérdéseimmel. 
A szülés előtt sor kerülhetett egy külön találkozóra is, amikor megbeszéltük a szülés folyamatát, igényeinket, kéréseinket. Ez is nagyon sokat segített, akárcsak a kórház saját szervezésében a szerdánkénti szülésfelkészítő beszélgetések. Itt megismerhettük a kórház 1-2 orvosát, a védőnőt és betekinthettünk a szülőszobába is. 
Úgy érzeztem, hogy teljesen felkészülve, minden információval ellátva érkezhettünk a szülés napján a szülőszobába, és ez nagyon sok önbizalmat adott. Az orvosunk választott orvosként természetesen Tekse István volt, azonban szülésznőt nem választottunk előre. 
Nyári Andrea szülésznő volt az ügyeletes, amikor bementünk és vidámságával, mosolygós kacagásával, kedvességével nagyon jól oldotta a bennünk lévő feszültséget, izgalmat. A kislányunkat így együtt, csapatmunkával 4 és fél óra alatt világrasegítettük.
A babánk születése óriási boldogság volt számunkra, és a segítőkész orvosok, asszisztensek, nővérek segítségével 4 nap után kipihenten érkezhettünk haza otthonunkba. Erre a 4 napra nagy szükségünk volt ahhoz, hogy az elkövetkező napok nehézségeit áthidaljuk. 
Sajnos azt hiszem, hogy egy állami kórházban ezt a 4 napot nem így éltük volna meg. Ebben a 4 napban bármikor pihenhettem, mert a gyermekágyi részen akármikor szívesen vigyáztak a babára és bármikor érte is mehettem. Megtanítottak nekünk mindent, - pelenkázás, fürdetés, öltöztetés, szoptatás..- így nem félve, hanem önbizalommal telve térhettünk haza.
Ezúton is köszönjük a Tekse doktor úrnak, Nyári Andreának és a kórház többi dolgozójának, hogy a szülés és azt követő 4 nap egy nagyon szép élmény, és emlék lehet számunkra.
Kapusyné Jáki Júlia

1 megjegyzés:

  1. Gratula... nálunk az életmódváltás segített! Mi 2 évig sikertelenül próbálkoztunk a párommal, majd az urológusom javallatára letettem a cigit. Kevesen tudják, de a rendszeres dohányzás akár 15%-kal is csökkenhet a spermakép minőségét.No cigi, no alkohol és 3 hónapig szedtem egy Profertil nevű gyógy tápszert. Az eredmény, a sperma vizsgálat szerint a 8% gyorsan mozgóról 80% gyorsan mozgóra javult a spermaképem, és közel duplájára nőtt a sperma mennyiség is! A kislányom most lesz 2,5 éves és azóta sem gyújtottam rá:) Érdemes lerakni a cigit!!!

    VálaszTörlés