2013. jan. 29.

Ismét az endometriozisról - szerencsére petefészkekkel!


Az endometriozisban szenvedő nő mindent megmozgat, hogy meggyógyuljon, megőrizze női szerveit, életminőségét és családot vállalhasson.
Sajnos a legtöbb helyen hiányzik a speciális műtétekhez szükséges orvosi technológia és évtizedes gyakor
lattal rendelkező orvos team.
Az első operációja Briginek sem sikerült. Megoperálták, de meg nem gyógyították.
Dr.Fülöp team-je volt az, aki megoldotta a bonyolult problémát.


Gyógyulásom..... endometriózis
Az én történetem nem a "megszokott" módon kezdődik, ugyanis már két egészséges kislány anyukája voltam, amikor szembesültem a betegségemmel...

A második lányom születése után a menstruációm egyre fájdalmasabb lett, és egyre több vérzéssel járt. Mindezt normálisnak gondoltam a szülések után. A tavalyi év elejére aztán már annyira elviselhetetlen volt az a 6 nap, amíg menstruáltam, hogy orvoshoz fordultam. A vizsgálaton kiderült, mindkét petefészkemben 3 cm-es "sűrűbbenékű képlet" látható, 3-4 havonta nézessem, hogy növekszik-e.

Ahogy teltek a hónapok, már szinte minden nap fájt a hasam, és a férjemmel való együttlét is fájdalmat okozott. Közös döntés alapján a műtétet választottuk, ám az orvosom műtét után közölte, hogy nem távolította el a cisztákat, mert a petefészkem annyira roncsolódott volna, hogy el kellett volna távolítani.

Teljesen elkeseredtem, a hasam egyre jobban fájt, sőt a következő menzeszkor olyan göcseim voltak, hogy kórházba kerültem, két napig bent is tartottak. A fájdalmak és a kilátástalanság miatt teljesen magam alá kerültem, csak arra tudtam gondolni, meggyógyulok-e valaha? Mert ugye, 35 évesen nagyon nem szerettem volna petefészkek nélkül élni... de a fájdalmakat sem bírom sokáig...

Addig keresgéltünk a férjemmel, amíg rátaláltunk Dr. Fülöp Istvánra.

Már az első találkozás alkalmával nagyon kedves és szimpatikus volt, mindent elmondott az endometriózisról, a műtét folyamatáról, valamint arról, hogy mindkét petefészkem megmarad. Már akkor meg is egyeztünk a műtét időpontjában, rögtön bizalom alakult ki bennünk a doktor úr iránt, és már úgy jöttem ki a rendelőből, hogy tudtam, most meg fogok gyógyulni!

Most a levél írásakor már túlvagyok az utolsó kontrollon is, és igen, kijelenthetem, MEGGYÓGYULTAM!!!
Szeretném megköszönni mégegyszer Fülöp István doktor úrnak, a klinikán dolgozó ápolónőknek, akik kedvességükkel, törődésükkel, lelki támogatásukkal segítettek mindenben, a klinikának pedig a kifogástalan körülményeket, precizitást, tisztaságot amit biztosítanak betegjeik számára!
Köszönöm!
Brigi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése