2013. jan. 24.

Család fedőnevű életreszóló kaland

Hirtelen kellett valamihez egy kismama kép. Felmentem a CTG szobába és megkérdeztem az éppen ott ülő hölgyet, hogy megengedi-e fotózni magát. Köszönte, nem kérte. Viszont barátságos volt és nyitott. Beszélgetni kezdünk. Jó sokáig... Aztán egyszer csak írt. Én meg örültem annak, amit írt. Meg a többiek is itt a házban...

Kedves Valéria,
Én vagyok az a kismama aki novemberben a CTG szobában nem hagyta magát lefényképezni. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére elég sokat beszélgettünk. Azt hiszem egyébként az volt az utolsó CTG amin voltam, pár napra rá megszületett a kislányunk. Hazatérésünk óta tervezek írni Önnek, most tudtam időt szakítani rá. Ezt a levelet ha gondolja a blogra nyugodtan tegye fel :-)
Minden jót kívánva, üdvözlettel - J

****
Lara megérkezett
Dr.. Tekse István volt a nőgyógyászom és ő volt választott szülész orvosunk is. Ő kísérte végig Larával való terhességemet és a szülést is. Az ő révén jutottunk el a Róbert Károly Klinikára, amit egy perce sem bántunk meg. 
Számunkra nagyon fontos szempont volt a szülés helyének megválasztásában az, hogy a babánk értő kezek - és a számára megteremthető legbékésebb körülmények között jöjjön világra. Mindehhez egy olyan intézményt kerestünk, ahol nincs stressz, ahol az összes szükséges vizsgálatot egy helyen, időpontra érkezve tudjuk elvégezni, ahol készséggel és barátságosan válaszolnak a felmerülő kérdéseinkre, és ahol nyitottak a szülés körülményeit illető kívánságaimra. Olyan helyet, ahol a szülőszobára vagy az újszülöttosztályra  belépve nem csap meg az az érzés, hogy egy kórház betege vagyok, és ahol a férjem velünk lehet a szülésnél, a szülőszobán, aztán pedig később végig a benntartózkodás minden percében éjjel és nappal.
Bátran állíthatom hogy a Klinikán mindezt megtaláltuk. A várandósságom során bármikor fordulhattam a terhesgondozáson dolgozó asszisztenciához, Tekse doktor minden kérdésemre egyenes és korrekt választ adott és amikor kértem, rendelési időn kívül ültünk le átbeszélni a bennünket foglalkoztató kérdéseket, esetleges szüléssel kapcsolatos félelmeimet.  Fontos, és nagyon megnyugtató beszélgetések voltak ezek, segítettek abban hogy egy kicsi kétség se maradjon bennünk azzal kapcsolatban, hogy kislányunk érkezése békés és nagyon személyes esemény lesz. Végig úgy éreztem, hogy tökéletesen rábízhatjuk magunkat a doktor szakértelmére.
Ilyen előkészítés után 2012. november végén a kiírtnál egy nappal hamarabb aztán eljött a várva várt esemény. Hajnali 4-kor ébredtem arra hogy folyik a magzatvíz. Ezt követően besiettünk a klinikára ahol röpke másfél óra alatt megszületett a kislányunk. Pont úgy ahogy előzetesen megbeszéltük, és ahogy terveztük. A szülés után négy napot töltöttünk még a Klinika újszülöttosztályán, ahol a doktorok és a nővérek annyi praktikus tudással és önbizalommal vérteztek fel bennünket, hogy a Klinikát magunk mögött hagyva teljes magabiztossággal tudtuk belevetni magunkat a "Család" fedőnevű életreszóló kalandba.
Nagyon szép emléket őrzünk a Klinikán töltött időszakról, és hálával gondolunk az összes munkatársra, akivel kapcsolatba kerültünk. Ők egytől egyig hozzájárultak ahhoz hogy családdá alakulásunk zökkenőmentes legyen. Ilyen indulás után az már csak a magától értetődő, hogy most Lara annyira egészséges, boldog és jókedvű, amennyire csak egy 7,5 hetes kisbaba lehet.
Köszönünk mindent!
Lara anyukája


by fotoszanto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése