2012. szept. 17.

Zoé


Zoé Budapesten született. Szülei Szabadkára vitték haza. Azt pedig, hogy hol tölti élete első néhány évét – Kazahsztánban, Dubaiban vagy más egzotikus országban – csak édesapja döntésétől függ, hogy melyik felkínált pozíciót vállalja el. 

 


Na, de kezdjük az elején...

Kapok egy kedves levelet július 2-án:
30. hetes kismama vagyok, szerb-magyar állampolgár és a szülés időpontjához közeledve szeretnénk a férjemmel felmérni a lehetőségeket, ha esetleg úgy döntünk, hogy inkább Magyarországon szülessen a kisbabánk, akkor milyen feltételek várnának ránk…
…A férjemet a munkája külföldhöz köti, de július 9. és 12. között itthon lesz és el tudnánk látogatni Önökhöz.
El is jöttek július 10-én, körülnéztek, sokat beszélgettünk.

Majd jött egy újabb levél augusztus 2-án:
Nagyon tetszett az Önök kedvessége és családias hozzáállása a klinikán, ezért úgy döntöttünk a férjemmel, hogy azt szeretnénk, ha Önöknél születne meg a kisbabánk…
 
Szeptember 6-án pedig eljött a nap, amikor Cvitkó Zoé megszületett. A Dubaiban dolgozó szerb-magyar állampolgárok gyermeke Budapesten látta meg a napvilágot – egészséges és gyönyörű babaként.


A fotók és a„love story” pedig sokkal többet mond el róluk, mint ez a néhány tényszerű mondat:
Először szinte gyerekként találkoztak. Egy buliban találkozott Zita és tesójának jó barátja – Krisztián.
Az biztos, hogy erős emléket hagytak egymásban, mert 18 év múlva történt valami különös.
Zitát megkérdezte a testvére, hogy emlékszik-e Krisztiánra. Zita emlékezett. Határozottan. És ha már így szóba került, kérdezgetni kezdett róla. Hol él, mit csinál, és még mindig olyan jóképű? A tesó válaszolgatott, Zita pedig néhány nap múlva döbbenten látta, hogy Krisztián bejelöli őt a facebook-on.
Na – gondolta magában – ezek itt összebeszéltek. Azért természetesen visszajelölte, de magában bosszankodott, micsoda összeesküvés, biztosan össze akarják őket boronálni. Krisztián máig állítja, hogy semmi köze nem volt az említett beszélgetéshez – egyszerűen csak megtalálta régi barátja ismerősei között a szép lányt.

Akárhogy is, lassan indult az ismerkedés. Üzenetek, később emailek indultak, landoltak. Egyre közelebb került egymáshoz Dubai, ahol Krisztián dolgozott és Szabadka, ahol Zita élt. Egyszer jött egy levél Dubaiból – megvan a repjegy – 18 év után itt az idő ismét a személyes találkozásra. Krisztián hazautazott Szabadkára. Van szerelem első látásra 18 év után? A sors útjai kifürkészhetetlenek – akik évtizedekig néhány utcányira laktak egymástól – most mérföldezreket repültek egy-egy találkozásért. Az utolsó évben Zita Dubaiba költözött. Megszületett a döntés – együtt folytatják az életet tovább.

Romantikus esküvő, majd annak két éves évfordulóján Zoé születése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése