2012. aug. 7.

Luterán Liza Klára


Még soha nem láttam ilyen jelenetet. A frissen szült anya a cumisüveget nem újszülött kislányának adta, hanem 3 és fél éves kisfia kezébe. Ő átügyeskedve azt a babaágy rácsán, menten etetni kezdte két napos kishúgát. Összecsaptam volna a kezem, de benne volt a kamera, hát lefotóztam a jelenetet. Majd kifaggattam az anyukát.
Ez a kapcsolat a két gyerek között már jóval korábban kezdődött. Valójában az anyuka az óvodában tudta meg, hogy terhes. Az óvónők kérdezték, hogy tényleg igaz, hogy babát vár? Pár nap múlva a teszt megerősítette, amit Zalán ki tudja honnét megérzett, és újságolt az oviban – kistestvére lesz.
 Néhány hónap múlva, amikor a család még nem ismerte magzata nemét – Zalán azt is bejelentette az oviban – kislány lesz! Az óvónők fogadták ismét a jó hírrel az anyukát. Már meg sem lepődött, amikor az ultrahang vizsgálat megerősítette Zalán megállapítását. 
 Amikor pedig a szülés beindult, Zalán felnézett a nagymamájára, ahol nyaralt, távol a szüleitől és megkérdezte – ugye az anyuci a kórházban van. 

Különös érzékkel megáldott kisfiú. (Nem hiába – mondaná az elfogult Róbert Klinikás – hisz ő is nálunk született!)

De mintha kishúga is örökölte volna ezt a képességét. Szülészorvosa több hét szabadság után tegnap dolgozott újra. Az édesanya valójában csak egy 37 hetes vizsgálatra jött. Egyedül vezetett be a klinikáig és bár fájdogált a hasa, nem gondolta, hogy ebből még ma baba lesz. Vizsgálatra várakozva a szülésznő kérdezte meg tőle, hogy lehet, hogy rosszul van? Meg is vizsgálta, és akkor felgyorsultak az események. Már érződött a baba talpacskája. 

Hopp! Azt addig is tudták, hogy farfekvéses, de így, hogy a lábacskája már kicsúszott, félő volt, hogy komplikáció adódik. Ezért gyorsan előkészítették császármetszésre. Ám a kis jövevény nem hagyta megoperálni az anyukáját. Mire az orvosok készen álltak volna a műtétre – 20 perc alatt viszonylag könnyedén makkegészségesen és békességben megszületett szépen. Talpraesett kishölgy lesz, annyi szent!

 

És hogy mi is hozzájárulhassunk még a különleges dolgok sorához – örömmel tesszük közhírré, hogy klinikánk „ötvenedik” babája egész pontosan a 2.450-ik
Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése