2012. márc. 29.

Szerencsés Kisbaba - Elisa

Elisa nálunk kezdte nemzetközi karrierjét. Akárcsak a nővérkéje Lara, aki 21 hónapos korában pontosan 21 névre szóló beszállókártyával rendelkezett. Az átlagember egész élete során nem ül ilyen sokszor repülőn. 

Emőke és Amet luxushajón dolgozott együtt évekig a világ legkülönbözőbb helyein, mindketten casinoban. Immár 12 éve tart a szerelem, Balassagyarmaton élnek. Pontosabban ott van az egyik otthonuk. Mióta Lara megszületett, már csak Amet vállalja a hosszú hónapokig tartó távolléttel járó munkát. Szerencsére 8 hónapon keresztül a családja is mellette lehet. Lara 3 éves korára már bejárta így a meleg tengereket, szebbnél szebb helyeket. Legutóbbi útjukról úgy jött haza, hogy három nyelven beszélt. Apja csak törökül, édesanyja kizárólag magyarul beszél hozzá, viszont ők egymással angolul beszéltek, és a hajón is mindenki angolul becézgette.
És most megérkezett kishúga, Elisa. Ma hajnalban született. Tudta jól, hogy ilyen pörgős családba érkezik. Nem is teketóriázott sokat. Édesanyja hajnal 2-kor fájásokra ébredt. Felkelt, elment a fürdőbe, kisétált a nővérpulthoz, majd a szülésznővel együtt átkeltek a szülőszobába. Felhívták Emőke szülészorvosát, majd felébresztették az ügyeletes orvost. Mire a város másik végéből sietve megérkezett a szülésze, már csak a köldökzsinórt kellett elvágni, és megtenni az utolsó simításokat. Mekkora szerencse, hogy tegnap, amikor vizsgálatra jöttek, már úgy döntöttek, hogy nem mennek haza. Ha hazamentek volna, bizony ki tudja, hogy Balassagyarmat és Budapest között vajon hol születik meg Elisa? De valami azt súgta, maradjanak. El is foglalták az egyik szobát, időben lepihentek, így szerencsére Emőke kipihent és felkészült volt a váratlanul heves és gyors születésre.
Hogyan tovább? Néhány hét és életük újabb állomásához érkeznek. A fiatal pár a két szőke tündérrel Isztambulba költözik a nemrég vásárolt és felújított új otthonukba. Egy kicsit most lehorgonyoznak egy helyen. Ki tudja, meddig. „Nem, nincs honvágyunk. Mindenhol jól érezzük magunkat. Ott vagyunk otthon, ahol együtt lehet a család” – mondja Emőke.
Néhány napig nálunk volt együtt a család. Csak addig, amíg megérkezett Elisa. Örömmel adtunk nekik otthont.
Annál is inkább, mivel Elisa szerencsés baba, klinikánk 2.300-ik újszülöttje, egy századik baba, ezért szülei 10% engedményben részesülnek a szülés díját illetően.
További sok szerencsét és egészséget kívánunk az egész családnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése