2012. febr. 5.

Zsongi

Gabi! Köszönjük, hogy megtaláltál minket a facebookon. Köszönjük, hogy leültél és és rászántad az idődet, hogy felidézd az emlékeidet, és ezzel magadhoz és orvosaidhoz méltó visszajelzést adj. Köszönjük, hogy a neved is adod soraidhoz. Boldogság olvasni a boldogságotokról. Tartson örökké!

 Történetem ott kezdődött, hogy kislányom születése után szerettünk volna kistestvért, azonban ez sajnos többszöri vetéléssel végződött. Az akkori kórház és az ott dolgozó orvos közölte velem, hogy ez normális, nincs semmi gond, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Mi nem tudtuk elfogadni a helyzetet és ekkor kerestük fel Fülöp Doktor urat, aki az első pillanattól kezdve megnyugtatott bennünket, hogy minden rendben lesz, és hogy majd a kivizsgálások után leülünk és átbeszéljük a dolgokat. A vizsgálatok rendben, gyorsan és szakszerűen zajlottak, az első fázis után, ami kicsit több, mint egy hónapot  vett igénybe, megtalálták a problémát és a megoldást is. Nagy szerencsénkre egy hónap múlva már kisfiamat várhattam a pocakomban. Szeretném megköszönni Fülöp doktor úrnak, hogy maximálisan emberileg és szakmailag is mellettünk állt. Tudom, hogy sok párnak sokkal nagyobb és nehezebb megpróbáltatásokon kell átesnie, azért, hogy legalább egyszer átélhessék azt a csodát, amit egy gyermek születése adhat. Pont ezért én tiszta szívből legfőképpen nekik ajánlom a meddőségi klinikát, mert a tapasztalat és profizmus mellett az emberség és a kedvesség is jellemző mindenkire, egyszóval ez a csapat megadja a biztonságot, valamint visszaadja a hitet a pároknak, ami azt gondolom, hogy már fél siker.
És itt szeretnék rátérni arra, hogy miután kiderült,hogy gyermeket várunk, akkor Fülöp doktor úr mondta nekünk, hogy ajánlana egy másik orvost, mert ő a terhességgondozást nem vállalja, (ez elég egyértelmű,hogy ő sem szakadhat több fele.) Őszintén egy kicsit akkor megijedtem, hogy már megint orvosváltás lesz, de elfogadtam a javaslatát és azt hiszem, - bár az ő javaslatára - de életem egyik legjobb döntése volt, hogy Tekse István doktor úrhoz kerültem.
Az egész terhességem alatt a legnagyobb szakértelemmel, empátiával és kedvességgel állt hozzám, tudtam bármit megkérdezhetek és bármikor rendelkezésemre áll, ha problémám vagy kérdésem merülne fel. És a törődés és emberség, ami a terhességem alatt körülvett részéről, valamint az ott dolgozó kollégáitól (beleértve az időpont egyeztetést, vérvételt, leletkiadást stb.) megadta azt a kicsi pluszt , ami ezt az időszakot kételyek és aggodalmak nélkülivé tette. Csak egy példa: vérképemben voltak eltérések és ezeket a doktor úr nem ugrotta át, és nem legyintett, hogy nem kell vele foglalkozni, mert majd lesz valahogy, (ahogy azt anno más helyen többször meg is tették) hanem azon az állásponton volt, hogy derítsük ki, mi áll a háttérben, ha semmi, örülünk, de ha van valami, akkor megoldjuk és felkészülünk rá. Na, ezt nevezem én szakszerű és méltó hozzáállásnak.
Ráadásul a szülés és az azt megelőző valamint utána következő fázisok úgy történtek, ahogy azt a Doktor úr megmondta. Du. fél négykor kerültem felvételre és akkor azt mondta nekem, hogy este 8-ra megszületik a kisfiam. Én meg mondtam,hogy az kizárt, hiszen a kislányommal 22 óra volt, de neki lett igaza 19.50-kor a kezemben tarthattam kisfiamat, Zsongor Olivért, aki szerencsésen és egészségesen megszületett 2011.09.28-án, 54 cm-rel és 3400 grammal. A szülés alatt nemhogy szakmailag és fejben volt ott a doktor úr, hanem emberileg is, őszinte szeretettel és bizalommal nyugtatott ha kellett (mert kellett), és biztatott a nehezebben tűrt pillanatokban. Persze nem szeretnék megfeledkezni a szülésznőről sem, Nyári Andreáról, aki szintén profizmusával és  kedvességével vívta ki nálam a tiszteletet és megbecsülést és bár nem volt választott szülésznőm, de nem is választhattam volna jobbat.
Nagyon nagy hálával tartozom nekik, a doktor uraknak, szülésznőnek, a klinikának és az ott dolgozó csecsemős nővéreknek is, akik a gyermekágyas időszakban a segítségemre voltak.
És igen a környezet sem elhanyagolható, minden, mintha otthoni környezetben lenne az ember - de nem az a túlzott luxus, amiben az ember már kellemetlenül érezheti magát. De kérdem én, mit ér a külcsín, ha nincs benne megfelelő tartalom, semmit.
És én ezért mondom, hogy jó és szép a környezet, de engem az ott dolgozó emberek hengereltek le és azt mondhatom, hogy biztosan ajánlom Őket bárkinek, bármikor.
Nagyon köszönjük mindenkinek,hogy segítettek és részesei voltak abban a csodában, ami azóta is körülvesz minket.
Sok sikert kívánunk a további munkájukhoz.
Szerettel és üdvözlettel
Ternai-Grandpierre Gabriella és Ternai Csanád
Dodo és Zsongi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése