2012. febr. 24.

Berta

Szerencsés vagyok, mert találkozom a szülőkkel, akikben friss az élmény a szülésről, a születésről. 
Általában az anyákat kérem, hogy írjanak vagy meséljenek szülésük történetéről. Különös légkör veszi őket körül. Áhítat, megrendültség, elcsigázottság, sugárzó boldogság és megannyi nehezen leírható érzés különös elegye. Aztán egyszer nyílik egy ajtó, és az apa lép ki, és kezd el mesélni. És épp olyan érzés fog el, mint amikor anyával beszélek. Mert vannak anyaszívű apák. Egyikük írt néhány sort Berta születéséről.

Ki szeret kórházba járni? Erre a kérdésre csak egy válasz adható: senki. De ez nincs így. A helyes válasz: a kispapa, aki gyermeke(i) édesanyját és újszülött gyermekét látogatja, látogathatja a szülést követő pár napnyi kórházi tartózkodás során. 
Ebben a megvilágításban természetesen közhelyes szavak. De úgy gondolom vállalható közhelyek, amennyiben a boldogság, az élet rendje, az utódok világrajövetele életünk közhelyes dolgai közé tartoznak. 
Berta
Sokszor beszélgettünk barátainkkal (szintén kisgyermekes szülők) arról a felhajtásról ami manapság körülveszi a terhesgondozást, a szülést, a gyermekágyas időszakot. Rengeteg vizsgálat, szűrés, teszt, ultrahang, CTG és a többi...Ugyan... legyintettünk, mire jó mindez? Hiszen kis túlzással egy bokor alatt is meg lehet szülni. Meg, persze, ha minden rendben, semmi komplikáció és az anyuka lehetőleg 18-23 éves. Rendszerint persze fenti feltételek nem teljesülnek. 

A mi tapasztalatunk az, hogy a legfontosabb, hogy a (leendő) szülők bízzanak választott orvosukban. Nekünk ez könnyen ment. 

Dr. Bardóczy Zsolt számunkra az eszményi ORVOS. Így, csupa nagybetűvel. Tökéletesen magabiztos, de magabiztossága a hihetetlen tudásán, nem elbizakodottságon alapszik. Ez az elképesztő tudás és tapasztalat azonban nem teszi távolságtartó "professzor úrrá", aki csak messziről, és lehetőleg ritkán kerül kontaktusba betegével. Nem, Bardóczy doktor jelen van, segít, megnyugtat, elmondja mi fog történni és miért. Ha kell dönt, és a döntéséért felelősséget vállal. 
Mindkét gyermekünk az Ő segítségével jött a világra, a kis Berta születéséhez a Róbert Károly Magánklinikára lázasan, a betegágyból kikelve érkezett, és olyan nyugalmat, profizmust árasztva, mindenfajta hókuszpókusz nélkül vezette le az egyébként nem minden nehézséget nélkülöző szülést, hogy sem feleségemnek, sem nekem egy pillanatig nem támadt kétségünk afelől, hogy a lehető legjobb helyen a lehető legjobb kezekben vagyunk. Ha teleírnék erről az érzésről sok-sok oldalt, akkor is kevésnek bizonyulna a hálánk kifejezésére. 

Köszönjük Dr. Bardóczy Zsolt nőgyógyász szakorvos úrnak, és profi, végtelenül kedves segítőjének, Erikának, hogy kisleányunk születésénél segítettek, velünk voltak, vigyáztak ránk. 
És természetesen köszönet illeti a Róbert Károly Magánklinika Szülészeti osztályának valamennyi munkatársát, az egész intézményt, hogy ehhez a csodálatos eseményhez tiszta, diszkrét, komfortos és szakmailag rendkívül magas színvonalú hátteret, asszisztenciát biztosítottak. 

Úgy voltak jelen, hogy érezzük, mindenben, mindenkor számíthatunk rájuk, de sosem magukat előtérbe tolva. Éreztük, hogy mi, illetve az, ami velünk történik, valóban számít, valóban fontos. Köszönjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése