2012. jan. 2.

Ferike

Apropó, Karácsony... nagy volt a nyüzsgés a házban, a honlapon, a facebookon - sürögtünk, forogtunk, hogy a jókívánságok célba érjenek, az új fotók kikerüljenek... És ahogy ezen dolgoztunk, minduntalan felbukkant egy név - egy fiatal nő visszajelzése az aktivitásaink mellett... Felhívtam... néhány mondat után csak annyit tudtam kérni - Kriszti, leírnád ezt? Hogy másoknak is erőt adj, bátorítást... Néhány óra múlva ott volt a levél a postafiókban. És most kirakom. Nem csupán azért, mert a klinika munkatársait dicséri... Hanem főleg azért, hogy talán az is olvassa, akinek a méhnyaka rövidebb, akinek a vérnyomása magasabb, akinél hematóma meg meconium... aki már feladta, aki nem is hitt benne, aki el sem tudja képzelni... Azért, hogy mindenkinek legyen egy kis "Ferikéje". Köszi, Kriszti!

Eljött az első karácsony a mi kis Ferikénkkel.... Egyszerűen hihetetlen, ahogy kúszik-mászik a fa körül.  Egyszerűen hihetetlen az is, hogy VAN. 
Az az igazság, hogy Ferike megszületését  a Róbert Károly Magánklinika csapatának köszönhetjük.

Bár jártunk több orvosnál is több intézményben- nem jött a várva várt gyermekáldás... Azután különböző fórumokat olvasgatva  rátaláltunk erre a klinikára. A meddőségi részlegen nagyon gyorsan történt a kivizsgálás, a teherbeesési probléma okának feltárása. Hamar a kezünkben volt a kivizsgálás eredménye, és a javaslat az inszeminációra. Végül is a Fülöp doktor által végrehajtott 2. inszemináció lett sikeres, eléggé érdekes módon:):)
A szokásos inszemináció protokollt követve épp az aktuális ultrahangra mentem, ahol Fülöp doktor észlelte, hogy a petesejt a vártnál hamarabb kezdte el útját)  Fülöp doktor javaslatára azonnal behívtuk a férjemet, és a Doktor Úr rögtön végre is hajtotta az inszeminációt...  Hittem is, nem is, hogy ebből baba lesz....
Na de aztán két hét múlva jött a telefon: a HCG szintem azt mutatja, terhes vagyok:)
Ha Fülöp doktor akár félnapot is késlekedik- bizony Ferike nem lenne most a karácsonyfa körül!

Fülöp doktor ajánlására a terhesgondozásomat Nyéki Boldizsár végezte.
El kell hogy mondjam, kívülről nézve nagyon problémás terhes voltam, ám Nyéki doktor minden körülöttem fellépő problémát a lehető leggondosabban kezelt, és közben még nyugodt, derűs stílusa következtében  a problémák közepette is mindig derűs maradtam, köszönhetően Neki.

Volt bizony hematóma a terhesség elején Ferike mellett a méhemben, magas vérnyomás, megrövidült méhnyak, az utolsó hónapban nyitott méhszáj.  Nyéki doktor jól megválasztott kezelésének, tanácsainak köszönhetően a hematóma felszívodott, az igencsak magas vérnyomás beállt normálra, a megrövidült méhnyak és nyitott méhszáj mellett is a 39. hétig (!)sikerült kihordani a terhességet.
Hú, mennyi rossz tapasztalatot olvastam a neten, hogy másoknak ilyen problémákkal más intézményben koraszülés és minden egyéb szövődmény lett a vége.. 

Aztán eljött a várva várt nap!  Nem császármetszésnek indult- de a helyzet így hozta.   Nyéki Doktor Úr hamar felismerte a problémát, és jól döntött, jó időben... Bele sem merek gondolni, ha mindez egy közintézményben történt volna..
Meconiumos volt a magzatvíz- ha a doktor Úr késlekedett volna a császármetszésre vonatkozó döntés meghozatalával, akkor bizony Ferike oxigénhiányos állapotba került volna....
De nem így lett, Ferike világra jött 10-es Apgar értékkel, és azóta is egészséges, életerős kisfiú, aki azóta már 9 hónapos nagyfiú:)
Ezúton üzenem a császármetszéssel szülőknek- akár sürgős, akár tervezettről van szó- ne érezzék magukat rosszul, mert nem a "normál" úton szülnek. Ők ugyanolyan értékes anyák lehetnek.

A csecsemőosztályos nővéreknek hála, annak ellenére, hogy császármetszéses szülés volt, mégis sikerült szoptatnom Ferikét még a szülés napján. Segítettek a baba körüli teendők ellátásában, a csecsemőgondozás fortélyai elsajátításában. Nagy káosz van ilyenkor az Anyuka fejében, de Nekik hála úgy mehettem haza, hogy úgy éreztem, rendben van minden, megállom újdonsült Anyukaként a helyem:)

Valahogy úgy érzem, a klinika több részlegét megismerve- hogy itt  csupa jó ember dolgozik. Nemcsak jó szakember - a szó szoros értemében vett "jó ember".  Ezért íródott így ez a történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése